Nöro Linguistik Kodlarla İletişim

16 Nisan 2019 Salı 1333 0 yorum

Öğrenme sürecinde tarafların ‘öğrenmek ve sonrasında sınava tabi tutulmak şartından bağımsız’ olmaları, zihni sükunete davet ediyor ve bu durum niyetin filizlenmesine imkan veriyor. Bu da kaygı oranının daha da aşağılara çekilmesine ve sürdürülebilir öğrenmeye neden oluyor.
Bu sürece nöro-linguistik enstrümanları dahil etmeyi başaran öğretmen, her öğrenme yolcusunun ‘kendi öğrenme sorumluluğunu üstlenmesine’ katkı sağlıyor.

Öğrenme bireysel bir süreç olduğu için de sürece dahil olan her bir yolcu, farkında bile olmadan öğrendiklerini yine farkına bile varmadan - ihtiyaç doğduğunda şaşkınlık içinde - kullanmaya başlıyor.
Sevgi ve Saygılarımla, Murat Kaplan
Not: Uzun süredir sunumlar yaptığım bu konuya dair çalışmalarımı topladığım bir kitap yakında okuyucularıyla buluşacak. Bu kitapta nöro-linguistik prensiplerin daha etkili ve farkındalıklı iletişim süreçleri oluşturmadaki etkin rollerine değindik. Toplumumuzun her noktasına hitap edeceğine inandığımız 'Etkili İletişimin Nöro-Linguistik Kodları' kitabımız iletişim araçlarınızı daha etkin kılacak.  


Yorumlar

  • Henüz yorum yazılmamış. İlk yazan siz olmak ister misiniz?

Yorumunuzu Paylaşın